Condensatie in de kelder minimaliseren

Keldercondensatie

Keldercondensatie is de reden waarom kelders muffe en beschimmelde geuren ontwikkelen. Vochtige keldergeuren zijn nooit prettig. Er zijn manieren om zich te ontdoen van geuren in de kelder, maar het is beter om ze niet in de eerste plaats te hebben. Kelders kunnen soms erg vochtig zijn, dus hoewel je condensatie niet volledig kunt elimineren, kun je het minimaliseren door enkele van deze stappen te nemen.

De temperatuur verhogen

U kunt de condensatie in uw kelder verminderen als u de temperatuur verhoogt. Hierdoor wordt ook de luchtvochtigheid verlaagd.

Dekvuil Met Plastic

Kelders van nieuwe huizen hebben de neiging veel vocht vast te houden, wat kan worden veroorzaakt door een grote ophoping van vuil. Vocht ontstaat omdat vuil water opneemt. U kunt dit probleem minimaliseren door een laag plastic op het vuil aan te brengen. Op deze manier is de fundering van het huis veilig tegen sijpelend water.

De kelder isoleren

Het meest vochtige gebied in de kelder is meestal rond koudwaterleidingen. Dit is niet zo’n groot probleem als het lijkt. In werkelijkheid heeft de kelder alleen isolatie nodig. Isoleer de waterleidingen om uw kelder te beschermen tegen vocht en condensatie. Isoleer ook de muren.

Een uitlaatventilator installeren

Installing a Dehumidifier

Houd er rekening mee dat condensatie zich ook kan ophopen als uw kelder niet goed geventileerd is. Installeer een afzuigventilator om frisse lucht in de kelder te brengen en condensatie te minimaliseren.

Droger controleren

Als uw droger naar de kelder leidt, vervangt u deze door een ventilatieopening naar de buitenkant van uw huis. Drogers voeren vochtige lucht uit. Als er lucht in de kelder stroomt, zal dit de condensatie verslechteren.

Een luchtontvochtiger installeren

Ontvochtigers lossen het probleem niet op vanuit de wortel, maar ze verminderen wel condensatie in de kelder door de vochtige lucht te absorberen. Controleer uw luchtontvochtiger regelmatig als u er een in de kelder installeert. Luchtontvochtigers vullen zich meestal sneller met water wanneer ze zich ergens vochtig bevinden. Mogelijk moet u uw ontvochtiger meerdere keren per dag legen.

Het meubilair verwijderen

meubilair verwijderen

Verwijder meubels uit de kelder en droog deze grondig als u ziet dat het nat is geworden.

Een airconditioner installeren

U kunt condensatie in de kelder ook minimaliseren door een airconditioner te installeren. Houd er rekening mee dat het condensatieniveau in uw kelder afhankelijk is van de seizoenen. Houd uw kelder in de zomer op een vochtigheidsgraad lager dan 65 procent om schimmelgroei te voorkomen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *