Een natte kelder uitdrogen

  • by
Natte kelder

Een natte kelder is meer dan hinderlijk. Als uw kelder afgewerkte woonruimte heeft, kan elk soort vocht vloerbedekking, gipsplaten en kozijnen verpesten. Zelfs als u een kruipruimte heeft of gewoon uw kelder gebruikt voor opslag, kan een eenvoudig geval van condens hardhouten vloeren op het bovenliggende niveau verbuigen en schadelijke schimmel voortbrengen.

Als je een doorweekte kelder hebt, ben je niet alleen. De American Society of Home Inspectors, gevestigd in Des Plaines, IL, schat dat 60 procent van de Amerikaanse huizen natte kelders hebben, en 38 procent loopt het risico op schimmel in de kelder.

schimmel in de kelder.

Het water komt meestal uit regenval en smeltende sneeuw. Zelfs een kleine storm kan een overstroming veroorzaken. Een huis met een dak van 1500 vierkante voet werpt 1000 liter water voor elke centimeter vallende regen. In moeilijkere gevallen is het probleem stijgend grondwater, dat zelfs door een ondergrondse bron kan worden gevoed. Zodra het water zich rond uw fundering ophoopt, werkt het zich naar binnen door scheuren, voegen en poreus materiaal.

Condensatie

Ook wel zweten genoemd, wordt condensatie weergegeven als waterdruppeltjes, natte plekken of plassen op kelderverdiepingen en muren. Het gebeurt wanneer vochtige, warme lucht op koele funderingsmuren of niet-geïsoleerde koudwaterleidingen, bevochtigde tapijten, roestende apparaten en klamming van de kelder stoot. In kruipruimtes stimuleert condensatie houtrot en insecten, en kan triplex knikken en delamineren.
Diagnose: Condensatie is gemakkelijk te verwarren met afspoeling of onder water. Om het aan de anderen te vertellen, plak je folie op vochtige plekken en controleer je het na een dag. Als zich vocht vormt op het buitenoppervlak van de folie, condenseert water uit de lucht. Als er zich vocht op de onderzijde van de folie vormt, sijpelt water van buiten naar binnen.

Eenvoudige remedies: begin met de eenvoudige dingen. Als je een volledige kelder hebt, lucht deze dan uit door ramen te openen en ventilatoren te laten draaien. Overweeg ook het installeren van een luchtontvochtiger (ongeveer $ 230 voor een zware unit die 50 pinten in 24 uur verwerkt), ideaal op een plek in de buurt van gemakkelijke afvoer. Sommige experts beweren dat het verlagen van de luchtvochtigheid in een kelder meer vocht aanzuigt, omdat vocht van nature naar hogere niveaus migreert. Maar zoals Chris Carter, van Ever-Dry in Fort Wayne, Indiana, verklaart: “De luchtontvochtiger kan 10 tot 20 procent meer vocht opnemen, maar kan het gemakkelijk verwerken.” Bottom line: een droger kelder.

een droger kelder

Tijdens de koudere maanden, zet het vuur hoger in de kelder. Isoleer ook alle koudwaterleidingen met schuimisolatie om te voorkomen dat vochtige lucht er contact mee maakt, en zorg ervoor dat de wasdroogventilatieopeningen naar buiten komen zonder lekken. Droog ten slotte geen kleding op een lijn in de kelder of sla daar geen nat brandhout op.

Een andere effectieve oplossing is vochtbestendige wanden met een waterdichte coating, zoals de DryLok Waterproofer van UGL (ongeveer $ 20 per gallon). Xypex’s Hi-Dry ($ 21 voor 5 lbs.) Heeft een iets andere aanpak. Het is een kristallijne penetrant die betonnen poriën verstopt.
Als uw huis een kruipruimte heeft in plaats van een volledige kelder, bedek de grond in de ruimte met plastic folie. 6-mil polyethyleen is de meest duurzame en royaal overlappende naden. U kunt ook overwegen om het aantal ventilatieopeningen te verhogen om de luchtcirculatie te bevorderen die vocht afvoert.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *