Vocht in kelders: oorzaken en oplossingen

  • by
Vocht in kelders

Een probleem dat uw gezondheid en huis kan beschadigen , Vochtproblemen in bestaande kelders komen veel voor, maar worden vaak niet begrepen of niet goed behandeld. In een kelder die zelden wordt gebruikt en gescheiden is van de leefruimtes erboven, is dit misschien geen groot probleem. De meeste kelders in Minnesota zijn echter verbonden met de rest van het huis via leidingwerk of andere openingen. Bovendien worden kelders steeds vaker gebruikt als afgewerkte woon- en slaapkamerruimtes. In deze gevallen zijn vochtproblemen niet alleen vervelend en ongemakkelijk, maar kunnen ook leiden tot aanzienlijke gezondheidsproblemen. Schimmels en meeldauw kunnen groeien in vochtige tapijten en onder wandbekleding. Het afwerken van een kelder zonder eerst de vochtproblemen aan te pakken, kan leiden tot verslechtering van de gezondheidstoestand en ook tot aanzienlijke schade. Kelderwaterproblemen zijn oplosbaar, maar er zijn kosten aan verbonden om het goed te doen.

Het probleem begrijpen

Om vochtproblemen in de kelder te corrigeren, is het noodzakelijk om te begrijpen waar het water vandaan komt en met welke mechanismen het in de kelder kan komen. Er zijn slechts drie bronnen van vocht:

1. Vloeibaar water van regen of grondwater.

 
2. Vochtbronnen binnenshuis zoals luchtbevochtigers, niet-geventileerde wasdrogers, badkamers en koken, evenals het vocht in beton na de bouw.

3. Vochtige buitenlucht die de kelder binnenkomt en op koelere oppervlakken condenseert.

Vocht wordt overgebracht van de buitenkant van het gebouw naar het interieur van de kelder door vier mechanismen:

1. Vloeibare waterstroom.
2. Capillaire zuiging.
3. Dampdiffusie.
4. Luchtbeweging.

Luchtbeweging

Soms zijn problemen terug te voeren op een slechte constructie met barstende, bezinkende fundamenten. In veel gevallen kunnen huizen en kelders echter structureel gezond zijn, maar zijn ze vaak niet goed gebouwd om waterafvoer aan te kunnen. Het niet gebruikelijk maken van het grondoppervlak weg van de fundering of het ontbreken van een goed goot- en regenpijpsysteem is gebruikelijk. Ontbrekende of niet-functionerende ondergrondse afwateringssystemen worden ook relatief vaak gevonden. Deze problemen kunnen allemaal worden aangepakt en gecorrigeerd als een systematische aanpak wordt gebruikt.

Deze pagina beschrijft kort vochtbronnen, mechanismen voor vochtbeweging en typische vochtproblemen in de kelder. Vervolgens wordt een stapsgewijs proces voor het aanpakken van elk probleem gepresenteerd, samen met verschillende gedetailleerde benaderingen om het probleem op te lossen.

Vochtbronnen binnenshuis

Vocht wordt gegenereerd in kelders van mensen en hun activiteiten. Gemeenschappelijke bronnen zijn bevochtigers, ongeventileerde wasdrogers, douchen en koken. Wanneer kelders klaar zijn, nemen deze activiteiten toe.
Een andere bron die als intern kan worden beschouwd, is het vocht in nieuw beton na de bouw. In een typisch huis kan dit 0,2 gallons per vierkante voet muur en 0,1 gallons per vierkante voet vloer bedragen. Het kan vele maanden of zelfs jaren duren voordat een nieuw huis in evenwicht komt met zijn omgeving.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *